Přichází ke mně do salonu nebo poradny zákaznice …má pleť je unavená, ztrácí na objemu, pružnosti…, akné nejen v 15 ale také ve 40 letech.

Bohužel dopad naší oblíbené „sladké a bohaté“ stravy na pleť se začíná projevovat cca od 35 let. Pleť začíná ztrácet kolagen rychleji, než ho vytváří. Proč? Cukry z potravy se váží na proteiny v pleťových buňkách v procesu zvaném glykace a jeho výsledkem jsou toxické molekuly, které cestují krevním řečištěm a škodí.

Představte si, když sníte cokoli sladkého, cukr se následně skrze střevní stěnu vstřebá do krevního řečiště. V krvi pak cukr začne dělat pořádnou paseku: všechny proteiny obsažené v krvi mají totiž přímo magickou přitažlivost. Bílkoviny-elastin a kolagen, jsou pro mladistvý vzhled pokožky zásadní, uvíznou na molekulách cukru a nejsou pak schopny se dostat k pokožce a vytvořit na ní všechny ty úžasné efekty. Naše pleť kolagen a elastin miluje – právě díky nim je pevná, napjatá a mladá.

 

Co dělá cukr s naším tělem? 

Čtěte celý článek ZDE